Οδηγιες καλης λειτουργιας του ψυγειου

Σκοπος μας ειναι να σας βοηθησουμε δινοντας σας καποιες μικρες συμβουλες και οδηγιες για την καλυτερη,οικονομικοτερη και αθορυβη λειτουργια του ψυγειου σας  General Electric /  Amana

1.Πολυ σημαντικο για την σωστη λειτουργια του ψυγειου σας ειναι ο καθαρισμος της μηχανης του. Μια φορα τον χρονο πρεπει να καθαριζεται με ηλεκτρικη σκουπα τον συμπυκνωτη που βρισκεται κατω απο τις πορτες του ψυγειου, αφαιρωντας πρωτα το διακοσμητικο καλυμα. Με προσοχη ρουφαμε με την σκουπα την σκονη που ισως εχει συσωρευθει στο σημειο αυτο και αν μπορουμε χρησιμοποιουμε κι ενα βουρτσακι. Η σκονη αυτη φραζει τον αεραγωγο ο οποιος σκοπος του ειναι να ψυχεται σωστα το μοτερ και ο συμπυκνωτης του ψυγειου. Στην αντιθετη περιπτωση η μηχανη υπερθερμαινεται ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες με αποτελεσμα την φθορα του συμπιεστη, μη αποδοτικη και οικονομικη και αθορυβη λειτουργια του ψυγειου.Με αυτη τη πραξη λοιπον επιμηκυνουμε επισης τον χρονο της ζωης του. Το ιδιο κανουμε με την σκουπα στο πισω μερος του ψυγειου απομακρυνοντας την σκονη.

Στο πισω μερος του ψυγειου φροντιζουμε να αφηνουμε ενα διαστημα απο τον τοιχο περιπου 8-10 εκατοστα για τον σωστο αερισμο και ψυξη του ψυγειου.Αν το ψυγειο εχει παροχη νερου,ελεγχουμε προσεκτικα για τυχον διαρροες νερου στα σωληνακι, στον διακοπτη και βαλβιδα του ψυγειου.Ελεγχουμε την κατασταση του σωληνα παροχης και αν δεν ειναι σε καλη κατασταση φροντιζουμε για την αντικατασταση του. Παραληλα ελεγχουμε και το φιλτρο νερου του ψυγειου και φροντιζουμε να το αλλαζουμε μια φορα τον χρονο ετσι ωστε να εχουμε παντα καθαρο νερο και παγακια απο το ψυγειο μας. Το φιλτρο ενεργου ανρακα που τοποθετουμε στην παροχη νερου απομακρυνει το χλωριο απο το νερο, οπως και οσμες, μικροσωματιδια,λασπη που περιεχονται σε αυτο.

 

  2.Πολυ χρησιμο για το ψυγειο ανεξαρτητα αν ειναι no frost ειναι οτι μια φορα τον χρονο καλο ειναι να του κανουμε μια χειροκινητη αποψυξη-στεγνωμα, βγαζοντας το απο την μπριζα και ανοιγοντας τις πορτες του. Με αυτη την πραξη βοηθαμε το ψυγειο να καθαριζει απο τυχον παγους συσωρευμενους που εμποδιζουν την εσωτερικη κυκλοφορια του αερα καθως υγρασιες εσωτερικα και στεγνωμα των μονωσεων του ψυγειου.Παραλληλα καθαριζουμε και τις εσωτερικες του επιφανειες με ενα πανι βουτωντας το σε χλιαρο νερο με μαγειρικη σοδα.Το ιδιο κανουμε και για τις εξωτερικες του επιφανειες. Ο χρονος της αποψυξης αυτης πρεπει να ειναι να ειναι τουλαχιστον 10 εως 12 ωρες και καλυτερα να γινεται τους πρωτους καλοκαιρινους μηνες που το περιβαλλον ειναι ζεστο. Ελεγχουμε τα λαστιχα των πορτων αν κλεινουν σωστα, τα καθαριζουμε με σαπουνι και αφοτου στεγνωσουν τα περναμε με λιγο ταλκ.

 

 3.Σχετικα με το εσωτερικο μερος του ψυγειου σας συμβουλευουμε να το διατηρειτε καθαρο, καθαριζοντας τακτικα τα τοιχωματα του με χλιαρο νερο ανακατεμενο με μαγειρικη σοδα.Επισης το ξυδι ειναι μια πολυ καλη ιδεα για τον  εσωτερικο καθαρισμο του ψυγειου.Με τον ιδιο τροπο καθαριζουμε και τις εξωτερικες επιφανειες του. Προσοχη... δεν χρησιμοποιουμε ποτε χλωρινη,διοτι διαβρωνει το υλικο του.Στο εσωτερικο μερος φροντιζουμε να αφηνουμε αναμεσα στα τροφιμα κενα, ετσι ωστε να κυκλοφορει ανετα ο παγωμενος αερας και να μη μπλοκαρει.Προσεχουμε τα τροφιμα να μην βρισκονται πολυ κοντα στους αεραγωγους διοτι φρεναρουμε την κυκλοφορια του αερα.Τα τροφιμα μας πρεπει να ειναι κλειστα σε σακουλες η ταπερ ,ωστε να αποφευγεται το ανακατεμα των μυρωδιων και η κακη δυσοσμια εσωτερικα.Προσεχουμε ιδιαιτερα τα ψαρικα να ειναι πολυ καλα κλεισμενα διοτι εχουν εντονη οσμη.

 

 4.Χρησιμο ειναι να εχουμε μονιμα στο εσωτερικο του ψυγειου σας 2 θερμομετρα.Ενα στη συντηρηση και ενα στην καταψυξη.Ανα πασα στιγμη ελεγχουμε τις θερμοκρασιες του ψυγειου αν υποψιαστουμε οτι κατι δεν παει καλα.Η Καταψυξη πρεπει να εχει -16 εως -18 βαθμους κελσιου ενω η συντηρηση 4 εως 5 βαθμους.Για να αποφυγουμε τις κακες οσμες στα εσωτερικα του, τοποθετουμε  ενα βαζακι εχοντας μεσα μαγειρικη σοδα την οποια την αλλαζουμε καθε τρεις μηνες. Αυτη λειτουργει σαν φιλτρο του αερα. Ελεγχουμε τακτικα τα λαστιχα του ψυγειου και τα καθαριζουμε τακτικα ελεγχοντασ τα αν κλεινουν ερμητικα, ετσι ωστε να μην εισερχεται ζεστος αερας μεσα στο ψυγειο.

 

  5.Στα ψυγεια τυπου ντουλαπας με παροχη νερου-παγου, φροντιζουμε να αδειαζουμε καθε 2 η 3 μηνες τον καδο του παγου για να αποφευγονται οι ασχημες οσμες στα παγακια.Καλο ειναι να κανουμε καθημερινη χρηση παγου-νερου στα ψυγεια αυτου του τυπου για να παιρνουμε παντα φρεσκα παγακια και νερο χωρις ασχημες οσμες.Οταν λειπουμε μερες απο το σπιτι καλο ειναι να κλεινουμε τον διακοπτη τροφοδοσιας νερου του ψυγειου, προκειμενου να αποφυγουμε τυχον διαρροη νερου στο διαστημα που απουσιαζουμε. Πολυ σημαντικο ειναι να αλλαζουμε το φιλτρο του νερου καθε 12 μηνες προκειμενου να εχουμε καθαρο νερο στο ψυγειο μας.

 

 

Για οποια αλλη απορια η πληροφορια που αφορα την συσκευη σας,μη διστασετε να μας τηλεφωνησετε για να  βοηθησουμε.